Dataspelsföretag i Skövde hoppas på nyanställningar

Högskolans satsning de senaste åren på en dataspelsutbildning har lett till att Skövde nu har ett av landets tio största dataspelsföretag, Lockpick Entertainment.
Efter framgångar på en stor mässa i USA hoppas företaget nu på en snabb tillväxt.

Dataspelet ”Dreamlords” spelas on-line på nätet mellan grupper av spelare som ska hitta möjligheter och strategiska chanser med de figurer som spelet omfattar för att så småningom kunna vinna spelet.
Västvärldens största online-spel ”World of WarCraft” har över sex miljoner spelare som betalar 120 kronor i månaden var för att få spela.
David Rosén, VD för Lockpick Entertainment, är nöjd om ”Dreamlords” får 15 000 prenumeranter eller fler på nätet för då kan delägarna och de anställda leva på intäkterna. Hittills har utvecklingen av spelet bara kostat stora pengar.

När spelet visades upp på dataspelsmässan i Los Angeles blev skövdeföretaget det enda tillsammans med jätteföretagen Sony och Microsoft som blev intervjuade av den nationella TV-kanalen ABC News. Det stora antalet besökare på Lockpicks hemsida tyder på att många nu väntar på att spelet ska lanseras snart.