Få söker i Skara trots garanti om jobb

Utbildningen på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Skara till livsmedelsingenjör lockar få sökande. Detta trots att utbildningen ger garanterat jobb och bra lön från början. - Få känner till utbildningen, tror Cathrine Karlsson, som börjat studera till livsmedelsingenjör på SLU.
I dag börjar antagningsbeskeden sändas ut till dem som har sökt universitets- och högskoleutbildningar. På SLU i Skara är utbildningen till djursjukvårdare ett av de populäraste programmen i landet. Däremot har inte utbildningen till livsmedelsingenjör fått ens hälften av de 25 platserna besatta - trots att tusentals anställda i Skaraborg finns inom livsmedelsindustrin. En utbildad livsmedelsingenjör kan till exempel jobba med att utveckla nya livsmedel eller jobba fram ett bättre sätt att transportera eller paketera livsmedlen. Alla får jobb efter utbildningen. Ingångslönen ligger kring 24 000 kronor i månaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".