Falköpingsbo fick fängelse för amfetaminhandel

Idag dömdes två kvinnor och en man för narkotikabrott vid Skövde Tingsrätt. Det handlar om en omfattande utredning med stora beslag för att vara i Skaraborg.
Det var i april i år som polisen påbörjade ett spaningsarbete i Falköping, och i slutet av maj stoppades en bil på E20 strax utanför Skara. Tre personer greps, varav två kvinnor. Den ena av dom, en 42-årig kvinna från Falköping, transporterade ett hekto amfetamin i sin kropp. Utredningen pekade snart mot en man bosatt i Uddevalla, där polisen hittade ytterligare ett hekto amfetamin. Det som är speciellt med den här utredningen är att det är ovanligt många kvinnor som är inblandade. Totalt är det ett 15-tal personer som det handlar om - dom flesta från Falköpingsområdet. Av dessa är 6 kvinnor. Idag dömdes de två kvinnor som greps på E20 vid Skövde Tingsrätt - en dom som resulterade i 1 års fängelse för den 42-åriga kvinnan och skyddstillsyn för den andra kvinnan. Mannen från Uddevalla dömdes till 1 år och 4 månader i fängelse för narkotikabrott. Fortfarande återstår det att väcka åtal mot sju personer i samband med den här utredningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".