Bridgepensionärer sparkas ut från dagcentral i Skövde

Sen 20 år tillbaka har ett 50-tal pensionärer träffats och spelat bridge på dagcentralen Bagaren i Skövde. Men nu får de inte fortsätta med det. Skövde kommun har bestämt att bridgespelarna inte längre får använda lokalen.

Någon förklaring på uppsägningen har de inte fått, berättar bridgespelaren Rolf Johansson. Han kallar det hela för ett överfall.

Varje tisdag året om träffas ett 50-tal pensionärer fyra timmar för att spela bridge på dagcentralen Bagaren i Skövde, så har det varit de senaste 20 åren. Men nu har Skövde kommun beslutat sig för att sparka ut bridgespelarna.

Pensionärerna har fått erbjudande att spela bridge i matsalen på Bagaren om de själva betalar städningen efteråt, något som innebär en fyrdubbling av den summa de betalar idag, eftersom renlighetskraven i just matsalen är väldigt höga.

Pensionärerna betalar idag en mindre avgift till kommunen för lokalerna och köper fika i dagcentralens cafeteria. Någon personal behövs inte eftersom verksamheten sköts ideellt. Så för kommunens del är bridgen ingen kostsam verksamhet, snarare tvärtom berättar Runo Lindström som är med och spelar bridge:
- Det här är en verksamhet som engagerar så många pensionärer och det kostar inte kommunen någonting, varken i pengar eller resurser.

Men bridgespelarna tänker inte ge upp för att lokalen försvinner:
- De ska inte knäcka oss, vi ska spela vidare, säger Runo Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".