Tidaholm vill inte längre ha utmärkelsen säker och trygg

Efter att ha haft utmärkelsen Säker och trygg kommun i snart tio år, vill Tidaholms kommun inte ha den längre. Kommunen är kritisk till att samla in allt underlag som krävs för att få vara med, så när det nu är dags att återansöka, vänder kommunen nätverket ryggen.

För mycket papper och mycket arbete tycker Tidaholms kommun att det blir. Nätverket Säker och trygg kommun är en del av FN:organt WHO och i Sverige är det Karolinska institutet och Räddingsverket som driver det. Vad det handlar om är att på olika sätt minska risken för att invånarna ska skada sig.  Vart femte år måste kommunerna återansöka till nätverket. Inför Tidaholms åternasökan har kraven skärps på sätt som kommunen menar riskerar att dränka dem i pappersarbete.

Karolinska vill bland annat ha in papper på allt säkerhetsarbete som Tidaholm gjort under den tidsperioden, de verksamhetsberättelser som kommune redan har, duger inte. Dessutom vill karolinska veta vad tidaholm kommer att göra framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".