Sommarstängt apotek - trots att vikarier finns

Trots att det finns farmaceuter som vill arbeta på apoteket i Kvänum har det ändå semesterstängt i åtta veckor i sommar på grund av personalbrist.
Förtidpensionerade farmaceutparet Stig och Ragnhild Gleisner erbjöd sig tidigare i våras att hjälpa till på Apoteket Blåklockan i Kvänum över sommaren så att det inte skulle behöva stänga. De fick höra att saken hade diskuterats av apoteksledningen, men fick aldrig något svar på sitt erbjudande. Istället är nu Apoteket Blåklockan stängt under åtta semesterveckor. Apotekets områdeschef Gun Bergström vet om att paret Gleisner har erbjudit sig att jobba, men säger till Sveriges Radio Skaraborg att hon inte anser att de har den kompetens som krävs med tanke på att datasystem och annat har utvecklats sedan de gick i pension för fem år sedan. - Det låter konstigt, säger Stig Gleisner. De har inte ens frågat oss hur mycket vi har hängt med i utvecklingen sedan vi gick i pension.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".