Förskolebarn från Fjärilen har flyttat till nya lokaler

Under veckan har barnen som gick i den nedbrända förskolan Fjärilen i Södra ryd flyttat till nya lokaler. Två avdelningar har flyttat ut till Aspö utanför Skövde. De nya lokalerna är små och det är trångt för barnen att leka berättar personalen.

5-åriga Marina Andersson tycker att det nya dagiset är bra. Idag har hon bjudit sina kompisar på kaka, hon tyckte att det kunde behövas en fika. För tiden efter branden har varit omtumlande för alla. Barnen undrar vart deras leksaker,sagor och teckningar har tagit vägen, berättar barnskötaren Maud Svensson.

I huset på Aspö utanför Skövde trängs nu två avdelningar från fjärilen. På bottenvåningen finns Myrstacken med 19 barn som delar på två rum berättar förskolläraren Monica Adolfsson:
- Det är tufft för det är mycket att göra med att både bygga upp avdelningarna samtidigt som man ska ta hand om barnen. Det är barn som är ledsen för det är ju inte den trygga miljö som de är vana vid.

Personalen har inget material kvar till pedagogisk undervisning, men det hinns heller inte med just nu säger Monica Adolfsson under tiden som hon och kollegan Maud Svensson spikar och skruvar ihop nya möbler och leksaker.

Det tog år att samla ihop materialet som förstördes i branden berättar de. Men många föräldrar, privatpersoner, företag och föreningar har de senaste veckorna skänkt nya leksaker till barnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".