Minusresultat för Hökensås semesterby

Förlusten för kommunala stiftelsen Tidaholm-Hökensås Semesterby blev 400 000 kronor för första halvåret i år. Resultatet är en försämring jämfört med förra året och beror på en misslyckad satsning på konferenser.
Nu hoppas styrelsen att hösten blir fin så och ger klirr i kassan.

Bokningen av stugor och campingplatser har gått bra första halvåret i år, men satsningen på konferenser har inte lyckats. Det beror bland annat på att konkurrensen från andra konferensanläggningar i Skaraborg har hårdnat, och att polisens hundutbildning har flyttat till Karlsborg.

– Det är klart att det alltid blir lite oroligt när man får ett minusresultat, men det hade vi förra våren också, och det vände vi till ett plus under hösten, säger Sture Tidqvist, ordförande för Tidaholm-Hökensås Semesterby.  

Tidqvist har varit ordförande för Semesterbyn sedan 70-talet. Under den tiden har semesterbyn bara gått med förlust två av åren. 

Han sätter sin tilltro till de allt fler nyrenoverade stugorna ska öka antalet turister under hösten:

- Det finns mycket bär och svamp här i trakterna. Många kommer hit, bor hos oss och går ut i naturen och vandrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".