Folkpartiet i Falköping i chock efter avslöjande om dataintrång

Beskedet om Nicklas Lagerlöfs inblandning i dataintrånget på socialdemokraternas nätverk kom som en chock för folkpartiets avdelning i Falköping. Nicklas Lagerlöf är ett toppnamn i kommunvalet där.

Ing-Marie Larsson är en av styrelseledamöterna för partiavdelningen i Falköping. Hon berättar att det inte går att stryka Lagerlöfs namn inför kommunvalet, trots att han nu lämnat alla sina uppdrag:
- Däremot går det att kryssa för andra kandidater.

Nicklas Lagerlöf är nu ett slags paria som partiet inte vill veta av. Men med på listorna till valet kommer hans namn att vara ändå.

För så fungerar regelverket. Man kan inte i ett så här sent skede ta bort nåt namn. Och om man stryker namnet själv när man röstar blir rösten ogiltig.

Ing-Marie Larsson är nu orolig för att partiet drabbas även lokalt av Lagerlöfs inblandning:
- Det här är något som Liberala ungdomsförbundet sysslat med, det har inte med folkpartiets organisation att göra överhuvudtaget. Och lokalt har vi inte minst aning om vad som hänt.

Höstens valrörelse har kraschlandat för Nicklas Lagerlöf och kanske för hela folkpartiet. Men Ing-Marie Larsson vill vänta med att döma för hårt och hon öppnar dörren för att han kan vara välkommen tillbaka som politiker bland Falköpings folkpartister:
- Människor gör dumheter och de måste få fler chanser, säger Ing-Marie Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".