Ännu en förskolebrand i Skövde - Karstorps förskola totalförstörd

(20060910)Ytterligare en förskola i Skövde har brandhärjats, den här gången Karstorps förskola.
Larmet till räddningstjänsten kom klockan halv fem på söndagsmorgonen och när styrkan kom till platsen var branden redan fullt utvecklad.

Branden på Karstorps förskola inträffar bara tre veckor efter branden på förskolan Fjärilen i Södra Ryd. Polisen misstänkte tidigt att den branden var anlagd, men har ännu inte gripit någon. Det finns misstankar om att även branden på Karstorps förskola var anlagd.

Bengt Arne Johansson, räddningsledare på räddningstjänsten för östra Skaraborg, säger till SR Skaraborg att likheterna mellan de båda förskolebränderna är slående.

- Det är mycket som sammanfaller här; veckodagen, tiden på dygnet och var branden startade, säger han.

En av dem som berörs av branden är Karl Bremer, pappa till två barn som går på förskolan.

-Det är en trygghet som har tagits bort från barnen. Och de har mycket saker där. Det är småsaker, som teckningar och leksaker som de tycker om, som inte finns längre, säger han.

Berörda familjer med barn på Karstorps förskola kommer att kontaktas av skolkontoret i Skövde under söndagen.
Enligt kommunens tillförordnade skolchef Linnéa Svensson måste de 76 barnen stanna hemma under måndagen, tills kommunen kan lämna vidare besked.

- De som absolut inte kan kommer vi att ordna verksamhet åt, men vi hoppas att så många som möjligt ska kunna hålla sina barn hemma i morgon för att vi ska kunna få igång verksamheten så snabbt som möjligt, säger Linnéa Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista