Efter senaste förskolebranden: Skövde diskuterar ökad säkerhet

(20060911)Efter den senaste förskolebranden i Skövde skärps nu bevakningen ytterligare.
- Kommunen har bland annat funderingar på att öka synligheten. Det kan handla om färre buskage, ökad belysning och så vidare, säger poliskommissarie Tommy Hoff som i samma andetag ber om allmänhetens hjälp att hitta den eller dem som anlagt bränderna.

Det var vid halvfemtiden på söndagsmorgonen som räddningstjänsten fick larmet om branden på förskolan i Karstorp. Ett 20-tal brandmän jobbade med att bekämpa branden men förskolan kunde inte räddas utan brann ner till grunden. 

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand eftersom mycket tyder på att branden var anlagd. På många sätt liknar den branden i Södra Ryd för tre veckor sedan då förskolan Fjärilen förstördes i en troligen anlagd brand.

– Man ska nog inte piska upp någon hysteri och tro att det är någon epidemi som satts igång. Så illa är det nog inte. Vår förhoppnings är att vi ska få information så att vi så snabbt som möjligt kan få tag i dem som gjort detta så att Skövdeborna kan känna sig trygga sedan, säger Tommy Hoff.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".