Väktare bevakar nattöppen förskola

Efter helgens förskolebrand kommer väktare att finnas nattetid vid den nattöppna förskolan Nyckelpigan i Södra Ryd. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott i Skövde på måndagsförmiddagen.
- Vi har förstått att det finns en oro och därför ville vi omedelbart fatta det här beslutet, säger kommunalrådet Tord Gustafsson.

Helgens brand på Karstorps förskola var den andra förskolebranden i Skövde på kort tid och allt tyder på att både branden på Fjärilen i Södra Ryd för tre veckor sedan och den nu i helgen var anlagda.

Kommunalrådet Tord Gustafsson säger att bevakningen kommer att skärpas inte bara på nattöppna Nyckelpigan, utan även på fler förskolor i Skövde.

- Vi måste se hur vi på bästa sätt kan utöka bevakningen med tanke på den senaste tidens händelser.

Ännu är det inte klart var förskolebarnen från Karstorps förskola ska ta vägen på tisdagen, men innan klockan fem på måndagen ska föräldrar till dagisbarnen i Karstorp få veta hur kommunen löst lokalfrågan.

- Det kommer att finnas barnomsorg till dem som behöver det i morgon, säger skolchefen Ann-Sofie Rundberg till Sveriges Radio Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".