Nya förskolebränder i Skövde

Sent på måndagskvällen utbröt två nya förskolebränder i Skövde.
Medan räddningstjänsten arbetade med den första branden kom larm om att det brann på en annan förskola på andra sidan stan.
Senare under natten förhördes två personer angående bränderna, men släpptes sedan igen.

Det första brandlarmet kom strax före klockan 23 då det brann i fasaden på förskolan Eken på Södermalm.

En halvtimma sendare kom nästa larm; brandlarm på förskolan Solrosen i området Havstena i Skövde. I det fallet var det inne på förskolan som det brann.

Båda bränderna kunde släckas ganska fort varför skadorna är begränsade. Därför kommer förskolorna att hålla öppet precis som vanligt under tisdagen.
På morgonen kom förvirrade föräldrar och lämnade sina barn.

Polisens tekniker var på plats redan tidigt på tisdagsmorgonen. 

Polisen arbetar utifrån teorin att båda bränderna var anlagda.

Under natten har en extra polispatrull funnits i Skövde för att cirkulera.

Två personer förhördes av polisen angående bränderna men släpptes efter förhören. Det finns inte längre några misstankar mot de personerna, enligt polisens informatör på länskommunikationscentralen i Göteborg. 

Bränderna innebär att det nu brunnit i fyra förskolor i Skövde på tre veckor. I söndags brann Karstorps förskola och för tre veckor sedan blev förskolan Fjärilen i Södra Ryd helt förstörd i en annan brand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".