Ökad bevakning efter förskolebränder

Efter bränderna i två förskolor i Skövde natt mot tisdag skärper kommunen nu bevakningen på ytterligare två dygnet runt-öppna boenden inom kommunen. Det beslutade kommunledningen på tisdagsmorgonen. Det handlar om boenden som ligger under omvårdnadsnämnden.

Redan på måndagen ökade bevakningen av den nattöppna förskolan Nyckelpigan.

Vad den ökade bevakningen kostar kommunen, det kan kommunalrådet Tord Gustafsson inte säga för närvarande. Han säger också till Sveriges Radio Skaraborg att bränderna visserligen kostar kommunen pengar, men att de senaste dygnen också har kostat mycket mental kraft för ett stort antal av kommunens anställda.

Och även polisen ökar sin bevakning i Skövde. Närpolischefen Lennart Leijon säger till Sveriges Radio Skaraborg att bemanningen kommer att förstärkas nattetid i Skövde under en tid framöver.

Detta blir möjligt genom att polisers scheman läggs om, och även genom ett ökat samarbete med polisen i västra Skaraborg.

Mellan 10 och 15 poliser arbetar därutöver med utredningen av de fyra förskolebränderna. Den utredningen prioriteras mycket högt, enligt Lennart Leijon.

Under natten mot tisdag togs två personer in för förhör, men de släpptes senare och det finns inga misstankar mot dessa. Några ytterligare förhör har inte genomförts under tisdagsförmiddagen, enligt Lennart Leijon.

Polisen tar gärna emot tips om bränderna på telefonnummer 0500-47 21 10.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".