Folkpartist från Skövde polisanmäld för försök till dataintrång

Folkpartisten Johanna Nylander, andra vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet Väst, har polisanmälts av ordföranden för SSU i Skaraborg Erik Ezelius. Anmälan gäller försök till dataintrång.

I sin blogg, en slags dagbok på internet, skrev Johanna Nylander i fredags om hur hon i undersökt det trådlösa datanätverket tillhörande socialdemokraternas kansli i Skövde.

Enligt Johanna Nylander ville hon helt enkelt testa om det var möjligt att sig in på socialdemokraternas nätverk genom att sitta utanför i en bil med en bärbar dator. Hon skriver i sin blogg att hon inte testade några lösenord, eftersom det skulle vara olagligt, utan att hon bara mätte datanätverkets signalstyrka på utsidan byggnaden.

Kammaråklagare Maria Häljebo i Stockholm, som leder utredningen kring de tidigare anmälningarna om olaga dataintrång mot socialdemokraterna, blir troligen den som nu även får utreda huruvida Johanna Nylanders ”test” var ett brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".