Stjärnsommar-arrangör i konkurs

Bolaget Rymdparty AB som arrangerade festivalen Stjärnsommar i Mariestad och Falköping, lämnade i går in sin konkursansökan. Rymdparty har i dag skulder på 2,5 miljoner kronor.
Stjärnsommars två första delar, festivalerna i Falköping och Mariestad gick med stor förlust och den tredje festivalen - den i Karlskrona ställdes in. Enligt arrangören Rymdparty själva så beror förlusten på dåligt väder, regn och kyla gjorde att för få biljetter såldes. Bolaget har i dag skulder på 2,5 miljoner kronor till framför allt artistleverantören EMA telstar men även till personer som köpt biljetter till den inställda festivalen i Krlskrona. Enligt rymdparty så får de biljettköparna vända sig till konkursförvaltaren. Stjärnsommar hade totalt 10 000 besökare under de två festivalerna som blev av och de behövde enligt egen uppgift ha 9 000 besökare per festival
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista