Det surrar överallt...

Getingplågan kan komma att bli ett större problem än vanligt i sommar. Anticimex har nu ovanligt mycket mer saneringar i Skaraborg än tidigare år. -Häromdagen sanerade vi getingar på 80 ställen. Det tycker jag är mycket på en dag, säger Rålf Wilsson som är tekniker på Anticimex i Skövde.
-Nu har ju värmen kommit och då exploderar det. Maj månad var också varm, det spelar också in, säger Rålf Wilsson. Getingar är ett rovdjur som lever på andra insekter och de gör ingen skada. Folk som kontaktar Anticimex tycker oftast att getingarna är ett irritationsmoment. I bland kan den som ringer lida av allvarlig allergi och då försöker Anticimex åka dit och sanera så fort som möjligt, annars brukar de komma inom en vecka. Men getinginvasionen kommer att avta senare i sommar. Då är alla getingar färdigkläckta och det är bara honan som överlever.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".