Bråk mellan polis och ungdomar

De poliser som i helgen grep tre personer vid ett bråk mellan polis och ungdomar i Skövde är nu anmälda för tjänstefel.
Ungdomarna menar att polisen hetsade dem och uppträdde onödigt våldsamt.
Polisen vill inte kommentera det hela.
En anmälan har lämnats in till polisens disciplinenhet, enligt den så ska polisern vid ingripandet ha betett sig brutalt och är nu alltså anmälda för tjänstefel.
Tjäsntefelet ska ha begåtts under ett bråk i lördagsnatt när två polismän skulle gripa en narkotikapåverkad 20-åring vid Lunden i Skövde. Enligt polisen så omringades de då av mellan 25 och 30 ungdomar som försökte frita 20-åringen.
Polisen kallade på stor förstärkning och flera partuller med bland annat hundar kom tillplatsen och enligt anmälan så ska poliserna i det här läget ha betett sig brutalt mot ungdomarna i samband med att totalt tre ungdomar greps och fördes till polishuset i Skövde.
Polisen i Skövde vill bara bekräfta att en anmälan gjorts och inte närmare gå in på vad den innehåller. Anmälan ligger nu hos polisens disciplinenheten, men utreds inte där utan kommer att skickas tillbaka till en åklagare i Skövde.
Chefsåklagaren i Skövde ska sen besluta om tjänstefelet ska utredas.
En 18-årig man från Skövde sitter fortfarande anhållen misstänkt för hot mot tjänsteman efter sammandrabbningen i lördags natt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".