Kinnarps nyanställer igen

Efter flera svåra år i början av 2000-talet med stora personalminskningar har kontorsmöbeltillverkaren Kinnarps utanför Falköping nu börjat nyanställa igen. Senaste året har personalstyrkan vid fabriken i Kinnarp ökat med ett 70-tal personer.

- Trycket och efterfrågan på bord och möbler inom kontorsbranschen har ökat, och för att lösa den uppgången var vi tvungna att anställda fler, säger avdelningschefen Morgan Billman.

Montören Anneli Jörgensen från Trädet är en av de nyanställda som bland annat jobbar extraskift på lördagar.

- Det är väldigt trevliga arbetskamrater. Mest killar då, och så jag, säger Anneli Jörgensen.

Hon arbetar med att montera bordskivor, ett tungt arbete, men Anneli Jörgensen tycker det fungerar bra.

- Med de hjälpmedel som finns idag fungerar det kanonbra. I början kändes det, men kroppen vänjer sig.

Senaste året har Kinnarps ökat sin försäljning från tre miljarder till 3,5 miljarder kronor om året, inte minst genom ökad försäljning utomlands, bland annat i arabländerna.

Personalstyrkan är nu drygt 800 anställda i Kinnarp, och förutom ett 70-tal nyanställda så har företaget även tagit in ett tiotal personer från bemanningsföretag, en rekrytering som tidigare kritiserats av skogs-och träfacket.

- Vi jobbar med olika anställningsformer. Vi vill jobba på lite längre sikt, men också att bemanningsföretaget är ett alternativ, säger personalchefen Kjell Strandberg.

Han tror på fortsatta försäljningsframgångar, och fler nya jobb på Kinnarps.

- Vi ser att vi har ett positivt år framför oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".