Flera mindre bränder i Skövde

Natten till söndag fick räddningstjänsten i Skövde rycka ut på tre mindre bränder. Men det är oklart om det går att koppla bränderna till tidigare pyromandåd i Skövde.

En husvagn som stod nära Horsåsrondellen vid Södra Ryd i Skövde totalförstördes i en brand natten till söndag. Larmet kom vid två-tiden och husvagnen var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Ingen människan kom till skada. Den person som bodde i husvagnen har berättat för räddningstjänsten att branden började inne i husvagnen bakom kylskåpet.

Även under lördagskvällen inträffade ett par mindre bränder. Strax före halv nio tände någon på en papperskorg vid en lokal i Rosenhaga, och det fanns risk för att elden skulle sprida sig till byggnaden. Räddningstjänsten åkte ut och släckte. Enligt inre polisbefäl i Skövde sågs en person lämna platsen på cykel.

Inte långt därfrån, vid Lundenskolan, var det någon som två timmar senare eldade på ett paraply och en tröja intill ett förråd. Där var det redan släckt när räddningstjänsten kom fram. Det hela betecknas som skadegörelse. I det här sistnämnda fallet sågs ungdomar springa från platsen.

Polisen vet inte om nattens bränder har någon koppling till den senaste tidens anlagda förskolebränder, men de kommer utredas som om någon av dem skulle kunna ha det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".