Vatten till midjan efter översvämning på O-ringen

Nattens häftiga regn ställde till stora problem på O-ringens camping på P4-området i Skövde.
Stora översvämmningar gjorde att Räddningstjänsten i Skövde ryckte ut för att hjälpa Räddningsskolans styrka som fanns på plats.
-Det var för bedrövligt för de som campade där. Vattnet gick långt upp på husvagnarna och folk gick omkring och badade i kalsonger mitt i natten i ösregnet, säger brandmannen Jan Nissmo till SR Skaraborg.
-På vissa ställen stod vi upp till midjan i vatten, säger Jan Nissmo.
Under natten föll 45 mm regn över O-ringen området i Skövde. Brunnarna hann inte med att ta emot allt vatten och vattnet steg.
-Det var lerigt och mycket sörja. Värre kommer det säkert att bli med de 15 000 orienterare som är här. Här finns ju mellan 3500-4000 husvagnar på den här campingen, säger Jan Nissmo.
Allra värst drabbad blev Hällens OrienteringsKlubb från Sörmland. Elva av orienterarna som tältade flyttades över till en kasern och under dagen flyttas resten av de boende till ett nytt område.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".