Timslång tystnad i Sveries Radio

Åskan slog igår kväll ut Sveriges Radios samtliga kanaler över Skaraborg.
Stig Andersson, teknisk chef vid Sveriges Radio Skaraborg, ser allvarligt på händelsen eftersom det enligt sändningsuppdraget inte får vara tyst i Sveriges Radio:
-Vi har ett uppdrag som säger att vi ska gå ut med information om det tex händer allvarliga olyckor. Det får inte vara tyst. Igår blev var det tyst ändå och det är beklagligt.
Det var vid 18.30-tiden som åskan slog ner i eller strax bredvid Skövde FM TV-station. Knallen gjorde att ljudmatningen slogs ut och under en dryg timma var Sveriges Radios samtliga kanaler (P1, P2, P3 och P4) utslagna.
Med hjälp av Teracom lyckades tekniker sedan få igång provisorisk sändning som gör att det nu fungerar men sämre ljud i en del kanaler.
-Under förmiddagen ljudkvalitén i P1, P2 och P4 varit ganska bra. I P2 har det däremot varit lite sämre, säger Stig Andersson.
Sveriges Radio Skaraborg hoppas att felet ska vara avhjälpt under dagen.
Även TV4 Skaraborg berördes av åsknedslaget. Ljudet föll bort under en del av deras sändning 18.10 samt under lokalproducerad reklam fram till klockan 21.oo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".