Ovisst om skaraborgare på riksdagsbänken

Fortfarande är det på många sätt oklart hur väljarna lade sina röster i söndags. Exempelvis går det ännu på onsdagsförmiddagen inte att säga om det är Ulrika Carlsson eller Leif Johansson som ska representera Skaraborg i riksdagen för centern. 
Dessutom är det osäkert om vänsterpartisten Egon Frid och folkpartisten Christer Winbäck har några riksdagsplatser. Först när sluträkningen är klar vet man om de får några tilläggsmandat eller inte.

- På Valmyndigheten har man bråda dagar just nu, berättar Bengt-Arne Bom, valansvarig i Västra Götaland. Det är närmare  tre miljoner valsedlar som ska gås igenom.

Senast klockan 19.00 på onsdagskvällen ska det vara klart hur många mandat varje parti får och vilka personer som står bakom varje mandat.

Fortfarande återstår det att räkna samma slutresultatet för kommun- och landstingsvalen. Slutresultatet i kommunvalet innebär samtidigt startskottet för förhandlingarna om hur makten i praktiken ska fördelas i kommunerna. Men det dröjer än några dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".