SM-guld till Skövde Saints

Skövde Saints tog på lördagen ett historiskt SM-guld i softboll efter att ha slagit Stockholmslaget Nälsta med hela 13-3 på hemmaplan.
Skövdetjejerna har inte bara haft en fantastisk säsong, de är också det första laget söder om Stockholm att vinna guldet.
- Fantastiskt, jag får ta det med Skövde och… Nä, jag har inga ord, skrattade lagkaptenen Ann-Sofie Rickardsson medan resten av laget firade i bakgrunden.

- För vår förening betyder detta jättemycket. Man kan ju faktiskt inte bli bättre i Sverige. Detta ska jag leva på länge, skrattade kaptenen vidare.

Guldet är välförtjänt. Laget, som bara förlorat en enda match på hela säsongen, utklassade Nälsta med 13-3 och matchen bröts redan i femte inningen då Saints ledde med tio poäng.

Därmed blev Skövde det första laget söder om Stockholm att ta ett SM-guld i softboll. En stor del i det hade kastaren Nina Sarajärvi, som tidigare spelat i just Nälsta. Hon valdes till både matchens och finalseriens bästa spelare. Hon höll stolt upp sin nya t-shirt:

– Det står ”Skövde Softboll SM-guld 2006” på den. Det går inte att beskriva hur efterlängtat detta är!