Uppsagd upprörd över jobbannons

EuroMaint i Skövde annonserar efter ny personal, trots att 23 anställda sas upp så sent som i våras.

Pia Pettersson i Väring är en av de uppsagda. Hon är upprörd över att företaget i en stor annons söker ny personal, samtidigt som de uppsagda inte ens har hunnit sluta.

- Har jag gjort något fel eftersom jag fick gå och nu ska det in nytt folk, säger hon.

Det här är andra gången Pia Pettersson blir uppsagd. För två och ett halvt år sen sades hon upp på grund av arbetsbrist. Då fick hon komma tillbaka igen efter några månader, men i våras var det alltså dags igen, då var hon en av 23 anställda som fick gå.

Och nu annonserar företaget efter ny personal. Pia Pettersson tycker att företaget istället kunde ha löst det internt till viss del, till exempel genom att omskola personal istället för att säga upp dem.

- Det finns de som sitter med kunskaper som skulle kunna omskolas till de här tjänsterna. Det finns en del av mina arbetskamrater skulle klara det galant, säger Pia Pettersson.

Rent formellt är hon anställd fram till början av december, men hon har valt att vara hemma under uppsägningstiden.

- Det är jag tacksam för nu. Det hade varit dubbelt så jobbigt att gå där och veta att ”här står jag och ska ut genom dörren” samtidigt som det kommer in nytt folk, säger Pia Pettersson.

EuroMaints vd Per-Olof Rengstedt säger till Sveriges Radio Skaraborg att de nya tjänsterna kräver helt andra kompetenser än vad de flesta av de uppsagda hade, men att man också har omskolat över 20 personer inom företaget det senaste året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista