Euromaints VD försvarar rekryteringsannonser

Euromaint i Skövde annonserar efter ny personal, trots att 23 anställda sas upp så sent som i våras och ännu inte formellt hunnit lämna företaget. Företagets VD Per-Olof Rengstedt säger att de nya tjänsterna kräver helt andra kompetenser än vad de uppsagda personerna hade.

- Den neddragning vi gjorde strax för semestern berörde ett produktområde hos oss där vi hade en rejäl nedgång. Samtidigt har vi haft en tillväxt inom våra andra tre produktområden och det är till dom produktområdena vi nu rekryterar personal, säger Rengstedt.

Euromaint anlitas av företag för att öka effektiviteten. Man har flera olika produktionsområden, och det som har gått dåligt är det man kallar för produktionsutrustningen, alltså där man tillverkar och utvecklar specialutrustning till företag.

23 personer blev i våras uppsagda från Euromaint, på grund av arbetsbrist.

Men innan uppsägningstiden gått ut annonserade alltså företaget efter ny personal, för inom de andra områdena som är underhåll, komponentservice och produktionsteknik går det bra.

En av de uppsagda, Pia Pettersson, tycker att företaget skulle omskola personal istället för att säga upp och ta in nya.

VD Per-Olof Rengstedt säger att man har omskolat personal.

- Det är väl drygt 20 personer som omskolat sig till dom områden där vi nu behöver ytterligare människor.

Rengstedt har förståelse för att anställda som sagts upp reagerar på tidningsannonserna och säger att företaget kommer att värna om återanställningsskyddet fullt ut.

- Där det finns möjlighet att ta tillbaka tidigare uppsagd personal kommer vi att göra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista