Kvinna anmäler kränkande behandling på regemente P4

En kvinnlig anställd vid regemente P4 i Skövde har anmält två höga chefer för kränkande behandling. En av cheferna ska ha kommenterat kvinnan sexuellt till en annan kollega. Kvinnan säger till Radio Skaraborg att det är en sexistisk kultur på regementet, något som tillbakavisas av ställföreträdande regementschef Bengt Alexandersson. - Det är ett uttalande som jag inte ställer mig bakom. Jag har ju några år bakom mig på förbandet och vi jobbar för en positiv människosyn.

Enligt Bengt Alexandersson är det inte mer vanligt med sexistiska kommentarer på regemente P4 än i övriga delar av samhället. Och enligt Alexandersson så gör man vad man kan för att få bukt med den typen av kommentarer.

- När det kommer upp sådana saker här likväl som i samhället i övrigt så är det viktigt att man tar tag i situationen.

Kvinnan omplacerades tidigare i veckan på grund av samarbetssvårigheter, men enligt henne så har hon blivit kränkt och ifrågasatt under flera års tid.

Hon anser också att de chefer som skulle stödja henne istället gjort situationen svårare för henne. Enligt kvinnan så beror problemen på att hon är just kvinna, en man hade inte behandlats på samma sätt menar hon.

Anmälan ska nu behandlas av bland annat arméinspektionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista