Whiplashskadad tibrobo åter i rätten mot Folksam

I dag startar hovrättsförhandlingar mellan whiplashskadade Irén Lundberg från Tibro och försäkringsbolaget Folksam. Iréns fall har uppmärksammats eftersom Folksam under ett och ett halvt års tid spionerat på henne och kartlagt hennes liv efter en trafikolycka.

Iréns Lundbergs skador gör att hon inte själv kan sköta sitt hem och tingsrätten har dömt Folksam att betala drygt en kvarts miljon kronor till Irén för kostnader hon haft för bland annat städhjälp, de pengarna har hon inte fått ännu eftersom domen överklagats. Och i nästa rättsinstans vill Irén Lundberg ha ersättning även för kostnader i framtiden.

Hennes fall var uppe i tingsrätten redan år 2004, men efter att både Irén och Folksam överklagat domen där så har hon väntat på en hovrättsförhandling. I april skulle den ha varit, men med kort varsel sköts den upp. Och väntan och ovissheten har varit svår.
- Jag lever inte ett riktigt liv, det är ett tillstånd, säger Irene Lundberg.

Trots att hennes skador och behov av hjälp har ifrågasatts av Folksam och trots att inte bara hennes liv, utan också hennes barns och bekantas liv har kartlagts så tänker hon inte ge upp kampen mot försäkringsbolaget.
- Det här får bara inte hända någon annan, säger Irene Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista