Åkeriföretag känner sig pålurade mobilabbonemang

Flera åkeriföretag i Skaraborg känner sig lurade av telefonförsäljare som sålt mobilabonnemang. I somras gick Sveriges åkeriföretag till och med ut och varnade för oseriösa säljare.

En av dem som trots allt blivit lurad är Per Hultberg som driver ett åkeri i Åsarp utanför Falköping.

Han påpekade flera gånger för telefonförsäljaren från företaget Mera mobil att han inte ville byta bort sitt abonnemang med Telia, men trots det fick han några dagar senare hem ett brev som talade om att han numera bytt operatör till Telenor.

- Man känner sig grundlurad, säger Per Hultberg.

Han är en av det 60-tal svenska åkare som känner sig lurade efter att på ett eller annat sätt tackat ja i telefon till ett nytt mobilabonnemang. Samtalen spelas in och gäller lika mycket som ett skriftligt kontrakt, och som företagre finns ingen ångerrätt.

Per Hultberg har försökt bli av med abonnemnaget från första stund, men inte lyckats. Enklast vore att bara acceptera att han blivit lurad, men det är han inte redo att göra.

- De har bluffat mig och då vill jag protestera.

I somras gick Sveriges åkeriföretag ut och varnade sina medlemmar för oseriösa telefonförsäljare. Per Hultberg önskar att varningen hade kommit tidigare.

- Men det kändes samtidigt som en liten tröst att det nog var fler än kag som gått på det här.

Sveriges åkeriföretag har nu en jurist inkopplad för att försöka lösa de ofrivilliga abonnemangen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista