Åsarpsåkare kan slippa undan telefonavtal

Åkeriägaren Per Hultberg från Åsarp som säger sig blivit lurad av en telefonförsäljare kan komma att slippa betala. Branchjuristen Fredrik Engström från Sveriges åkeriföretag är inkopplad för att försöka lösa ett 60-tal åkare från de ofrivilliga avtalen och han har lyssnat på de inspelade telefonsamtalen med försäljarna.

- Jag tror att Per Hultberg har en stor chans att slippa ifrån avtalet, eftersom i telefonsamtalet flera gånge säger att han inte vill bytatelefonoperatör, säger Fredrik Engström.

Fredrik Engström får nu gå igenom fall för fall och försöka lösa avtalen, en del har redan klarats upp och åkarna slipper betala.

Fredrik Engström vill inte vara alltför kritisk mot varken återföräljarna eller Telenor som det rör sig om i detta fallet eftersom han i första hand vill göra upp i godo, men han erkänner att det i vissa fall inte går helt rätt till.

- Man kan säga att det handlar om en gråzon i många av fallen, säger Fredrik Engström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista