Ny brand i förskolan Solrosen

(20061010) Natten mot tisdag brann ytterligare en förskola i Skövde. 
Det var en väktare som upptäckte branden på förskolan Solrosen vid Havstenaområdet strax efter midnatt. 
Det var en yttervägg som brann, men väktaren kunde själv släcka branden innan räddningstjänsten kom till platsen.

Branden är med all sannorlikhet anlagd.
-Ett vittne har sett en yngre man springa från platsen och det vittnet är hört under natten, säger vakthavande befäl vid Skövdepolisen, Peder Andreasson.

Händelsen är rubricerad som mordbrand och polisen har spärrat av området för en teknisk undersökning idag.
- Förskolan kommer dock att kunna bedriva verksamhet idag, kanske inte som vanligt, men nästan, säger skolchefen Ann-Sofie Rundberg.
- Vi måste låta poliserna sköta sitt jobb och därför kan vi inte bryta avspärrningarna, men intilliggande avdelningen påfågeln kan ta emot barnen tillsvidare, säger Ann-Sofie Rundberg.

Nattens brand är den sjätte som drabbar förskolor i Skövde och det är andra gången som just Solrosens förskola drabbas. Den 11 september brann det i samma förskola då någon krossat ett fönster och kastat in ett brinnande föremål. Brottsutredning pågår i alla de fallen. Tre personer har tidigare suttit häktade misstänkta för bränderna, men efter några dagar fann åklagaren att det inte fanns tillräckliga bevis för att behålla ungdomarna i häkte. Men de tre är fortfarande misstänkta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista