Polisen fortsatt fåordig om bränderna

Polisen är fortsatt fåordig gällande utredningen kring förskolebränderna i Skövde.
De säger att de ser ett samband mellan den sjätte förskolebranden natten mot tisdag och de föregående fem, men uttrycker sig kryptiskt när det gäller de fyra misstänkta ungdomarna.

Polisen säger att de ser ett samband mellan den sjätte förskolebranden natten mot tisdag och de föregående fem, men vill inte peka ut de fyra ungdomar som tidigare varit anhållna misstänkta för bränderna.  

– Jag kommenterar inte hur misstankarna ser ut, men ungdomarna är alltjämt misstänkt för det de tidigare varit misstänkta för, säger ställföreträdande polisområdeschef Lars-Göran Wennerholm.

- Men om du säger att det finns ett samband och att de fortfarande är misstänkta, borde de inte vara misstänkta även för den senaste branden då? undrar SR Skaraborgs reporter.

- Man kan se ett mönster. Det är återigen en förskola som brinner och det är återigen nattetid som det sker. I övrigt vill jag inte säga något om ungdomarna eller utredningen, säger Wennerholm.

Strax efter midnatt gick larmet om brand på förskolan Solrosen i stadsdelen Havstena i Skövde. Det var andra gången som just den förskolan sattes i brand och sammanlagt den sjätte förskolebranden i Skövde sedan i somras.  

Branden släcktes snabbt av en av de väktare som Skövde kommun anlitar för att bevaka kommunens förskolor nattetid. Skadorna blev ytterst begränsade och förskolan kommer att kunna tas i bruk efter teknisk undersökning under tisdagen.

Wennerholm inte säga om polisen på något sätt bevakat de fyra ungdomarna sedan de släppts.  

- Det rör ju vårt arbetssätt och jag kommenterar inte saker som har med det att göra.  

Till den senaste branden finns ett vittne. En man ska enligt uppgift ha ett en yngre man springa från förskolan.

– Vi har fått ett signalement av vittnet, men jag kommenterar inte vilket det signalementet är eller hur bra det är.  

Polisen vill inte heller kommentera hur nära en lösning de är.