Oron tillbaka bland Skövdeborna

Efter nästan en månad av lugn var det dags för den sjätte förskolebranden i Skövde.
Natten till tisdag utsattes Solrosens förskola för sitt andra mordbrandförsök.
Därmed är oron tillbaka bland Skövdeborna.
- Bara för någon dag sedan tänkte jag att det kanske var över men nu har det hänt igen, säger föräldern Pontus Weldeborn. 

Det var strax efter midnatt som brandlarmet gick. Branden släcktes snabbt av en av de väktare som Skövde kommun anlitat för att bevaka förskolorna nattetid. Väktaren fick larmet snabbt eftersom kommunen installerat rökdetektorer på Solrosen. Skadorna blev därför ytterst begränsade.

Pontus Weldeborn bor i närheten av förskolan Solrosen och är själv förälder till ett barn som går på en av kommunens förskolor. Weldeborn jobbar skift och när han var på väg hem passerade han Solrosen och såg då polisbilar och brandfordon.

När han fick klart för sig att det nu brunnit igen på en förskola i Skövde så blev han först arg, men sen tog andra känslor överhanden:

– Nu efteråt känner jag mest rädsla. Det kan ju hända igen. Ingen vet ju var eller när. Ingen förskola står ju säker. 

Det är den totalt sjätte branden som drabbat Skövdes förskolor under sensommar och höst.  Pontus Weldeborn tycker det är jobbigt att otryggheten nu gör sig påmind igen. Det här är en serie bränder som kraftigt påverkat tillvaron för nästan alla Skövdebor, säger han:

– Alla har blivit mer eller mindre berörda. Alla har något barn, barnbarn eller anhörig som gått på en förskola som brunnit. Det är viktigt att bränderna får en lösning. Polisen gör förhoppningsvis sitt bästa jobb, det litar jag på.