Polisen söker skadad person efter brand på Solrosen

(20061010)Polisen har inte gripit någon efter nattens brand på Solrosens förskola i Skövde, den sjätte förskolebranden i Skövde sedan mitten av augusti.
Samtidigt som tipsen från allmänheten bearbetas efterlyser polisen fler tips, bland annat angående den person som sågs springa från brandplatsen.

På tisdagseftermiddagen arbetade polisen med brottsplatsundersökning och förhör, men sa sig inte ha gjort något genombrott i utredningen. Däremot har de säkrat vissa spår från den senaste branden och har även beslagtagit lite gods vid Solrosen, men vad det är för gods vill de inte gå in på.  

Samtidigt som bearbetningen av allmänhetens tips fortsätter, vill polisen nu ha in fler tips, främst gällande den senaste branden på Solrosen.

Enligt uppgift ska en person ha setts springa från platsen och tros ha fallit under flykten. Därför finns en möjlighet att gärningsmannen kan ha fått skrapsår eller andra skador på händer och eller knän. Polisen vill komma i kontakt mer personer som kan ha upplysningar om det.  

Dessutom vill de komma i kontakt med alla som har gjort iakttagelser av exempelvis fordon som har rört sig runt förskolan runt midnatt. 

Polisens tipstelefonnummer: 0500-47 21 10.