Ovanligt tidig skörd på Varaslätten

Årets skörd på Varaslätten är ovanligt tidig. På Lagerhuset i Vara har extrapersonal redan kallats in för att kunna ta emot höstoljeväxter. Det är cirka två veckor tidigare än normalt. - Under mina fyra år här har det inte hänt tidigare, säger Leif-Ove Gustavsson, VD för Varaslättens Lagerhus.
När personalen i Vara kom tillbaka från semestern i måndags var det bara att dra igång med att ta emot årets skörd. Orsaken till den ovanligt tidiga skörden är den tidiga sådden, som innebar att grödan fick en bra start. Den gynnsamma väderleken har också gjort att växtligheten mognat till snabbt. Just nu ser årets skörd mycket bra ut. Lagerhuset i Vara har redan tvingats kalla in extrapersonal, och en extra silo har hyrts in eftersom de egna anläggningarna troligen snart blir fulla. I slutet av veckan räknar Lagerhuset med att få in den första rågen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".