Restaurangbrand i Lidköping tros varit anlagd

En brand som startade på utsidan av en restaurang i Lidköping som upptäcktes vid halv åtta tiden på söndagsmorgonen tros ha varit anlagd. Räddningstjänsten kallades till platsen för att undersöka en glödgad dörr på baksidan av restaurangen, det visade sig då att glöden spridit sig även invändigt i restaurangen. Varpå brandmännen fick såga upp delar av ett golv och en vägg för att släcka glöd inne i restaurangen som även rökskadades.

Eftersom branden startat på utsidan av byggnaden tros den ha varit anlagd. Polisen har spärrat av området i väntan på en brandteknisk undersökning.

Förutom den branden har räddningstjänsten under natten släckt en brand i en stulen bil i Järpås, en brand som misstänks vara anlagd. Även i Arentorp har en bil brunnit, även den branden kan ha varit anlagd. Dessutom har någon tänt eld i en soptunna i Lidköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".