I dag tog Akelius över skövdehusen

Trots högljudda protester från de boende tog privata Akelius Fastigheter AB i dag över mer än 1 100 lägenheter, som tidigare ägts av kommunala Skövdebostäder. - Det har känts lite oroligt i natt, säger Lisbeth Thomassen, sekreterare i Storegårdens hyresgästförening, och en av de drivande bakom protesterna.
Akelius Fastigheter AB i Jönköping har köpt över tusen lägenheter i Södra Ryd, Storegården och Eriksdal i Skövde. Det är den största enskilda fastighetsaffären hittills i Skövde kommuns historia. Kommunägda Skövdebostäder får 335 miljoner kronor när bolaget säljer nästan 20 procent av sina lägenheter. Informationen till de boende har varit mycket knapphändig inför övertagandet i dag. Först i dag har nye fastighetsägaren Akelius satt upp information i trapphusen. - Det kommer inte att bli några försämringar för de boende, lovar Dan Sandén, VD på Skövdebostäder och Håkan Ödmar, ansvarig på Akelius i Skövde. - Jag ger dom nåt år så får vi se sen, säger Lisbeth Thomassen, som bott 36 år i Storegården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".