Vägverket utreder olyckskorsning i Lidköping

Efter dödsolyckan i en korsning på riksväg 44 i Lidköping lovar Vägverket att undersöka trafiksäkerheten på olycksplatsen. - Vi ska titta på om hastigheten ska sänkas, säger trafikingenjör Rolf Gustavsson på Vägverket i Mariestad.
Över 40 olyckor har inträffat på väg 44 mellan Götene och Grästorp de senaste ett och ett halvt åren. I onsdags kväll dog en man när han krockade nära Ågårdsrondellen i Lidköping där vägen just nu byggs om. På olycksplatsen är det ordinarie trafikljuset avstängt, sikten är begränsad, men hastigheten förbi vägarbetet är inte sänkt. Vägverket ska i dag träffa trafikingenjören i Lidköpings kommun för att diskutera trafiksäkerheten. - Kommunen får ta ett beslut om hastigheten ska sänkas, säger Rolf Gustavsson. På 10-15 års sikt planerar Vägverket att bygga en helt ny väg 44 med en sträckning utanför och förbi Lidköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".