Köpenhamnsflyg riskerar försening

Den nya flyglinjen mellan Skövde och Köpenhamn kan komma att försenas. Flygbolaget Värmlandsflyg har problem med att få teckna ett viktigt rabattavtal med jätten SAS. Därmed hotas flygstarten från Skövde den 19 augusti.
Värmlandsflyg såldes i går till två tidigare anställda vid flygbolaget Skyways. Enligt Jörgen Gustavsson, som är en av Värmlandsflygs nya ägare, säger i dag till Radio Skaraborg att ha bolaget inte lyckats få till något avtal med flygbolaget SAS. Avtalet handlar om gemensam rabatt för flyget till Köpenhamn och för vidareresor med SAS-flyg. På grund av SAS storlek på flygmarknaden i Europa är det extra viktigt att få till stånd ett sådant rabattavtal. Enligt Jörgen Gustavsson ser SAS den nya linjen Skövde-Köpenhamn som en konkurrent till deras egna köpenhamnslinjer från Jönköping och Göteborg. Han tror att förseningen med flygstarten 19 augusti kan handla om en eller två veckor. - Det inblandade kommunerna Skövde och Borlänge utövar nu påtryckningar på SAS för att få igång den nya flyglinjen, säger Jörgen Gustavsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".