Vägverket sänker farten på 44:an

Vägverket har beslutat att redan i dag sätta in fartdämpande åtgärder vid korsningen mellan riksväg 44 och Hamngatan i Lidköping, där en dödsolycka inträffade häromdagen. - Vi vill få ned hastigheten på bilisterna som kör på 44:an, säger trafikingenjör Dan-Eric Sjögren på Lidköpings kommun.
Tidigt i morse träffades representanter för Vägverket och Lidköpings kommun för att diskutera trafiksäkerheten. I korsningen i Lidköping pågår vägarbeten. Förutom dödsolyckan i onsdags har flera trafikolyckor och incidenter inträffat den senaste tiden. I dag beslöt Vägverket tillsammans med kommunen att sätta upp så kallade "zebrareflexer" innan korsningen för att smala av vägen. Därigenom hoppas de att bilisterna kör försiktigare genom vägarbetet. Det var tänkt att hastighetssänkningen skulle skett måndag eller tisdag när rondellen börjar byggas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".