Stenstorp utvalt för hälsoprojekt

Nu ska invånarna i Stenstorp inspireras att gå på kurser och röra sig mera, i ett folkhälsoprojekt för hyresgäster. Stenstorp är en av tre orter i Västra Götaland som har valts ut att vara med.

Eva Hansson, som är projektledare på Hyresgästföreningen, tror inte att Stenstorpsborna äter sämre eller rör mindre på sig än andra. Hon säger att det var andra faktorer som avgjorde att Stenstorp valde ut för projektet.

Under tre år ska folkhälsoprojektet pågå. Hyresgästerna i Stenstorp ska kunna gå på olika studiecirklar, motionera mera och träffas i olika former av grannsamverkan.

Det hela drar igång onsdag kväll med en inspirationskväll på Björktuna, där bland annat ABF, biblioteket, Apoteket, PRO och Hyresgästföreningen är med.

Två Stenstorpsbor har utbildats till att bli hälsoinspiratörer, en av dem är Åsa Laitanen, som berättar att de har idéer om hur olika generationer ska mötas, genom att de äldre visar de yngre hur man lekte förr.

- Det är många barn som fascineras av hur livet var förr, men de kanske inte har någon att fråga. De äldre kommer ut och får bli mer engagerade, säger Åsa Laitanen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".