Musik av Jules Sylvain

Hej Anders!

Det finns en film med Anna-Lisa Ericsson som heter "Nyordning på Sjögårda". I den är det en så fantastiskt fin musik i början. Någon typ av vals som spelas instrumentalt. Tror att den spelas när hon vandrar mot gården. Skulle vara så roligt att veta vad denna musik heter och om det går att lyssna till den någonstans. Tror att det är Jules som skrivit den.

Jag skrev till Jules Sylvain-sällskapet om detta och fick det här svaret...

Hej!

Jag är osäker på den filmen. Dock finns det en melodi som heter På Sjögårda brygga, en vals som Jules Sylvain har skrivit. Den spelas instrumentalt i filmen, kan det vara den månne?

De flesta filmmelodier av Jules finns ju inte inspelade, men ett tips är att skriva till Anders Eldeman på Da Capo; han brukar kunna fixa filmmusik ändå. Testa!

Christina Lindaryd Ordförande i det eminenta Jules Sylvain-sällskapet

Det är mycket möjligt att det är just den valsen som Chrisina L säger och jag gör som hon säger, nämligen kontaktar dig om detta.

Jag är väldigt förtjust i sån där gammaldags salongsmusik så tipsa mig gärna om sånt också.

Glada hälsningar

Caisa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".