Torsdag 2 November

Vintern är här - i alla fall på besök och i go’morron får du både små vintervisor och de besked om väder och trafik som du behöver. Vi fortsätter resonemangen om hur den globala uppvärmningen kan skapa problem på hemmaplan för oss som bor här i Väst. Du får även veta mer om ungdomstorget som startar i Dals-Ed idag, hur Åmåls kommun ser på att företaget SEM Opcon varslar 60 anställda och varför man skriver en låt om dagens datum - den 2:a November. Morgonens radiotpar är Peter Olsson och Lolo Tode-Palm.

Hålltider:

6.15 Tidningarnas Rubriker

6.45 Åmåls kommunalråd Kurt Svensson om varslen vid SEM Opcon.

7.15 Svenska Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svanyte Axelsson om klimathoten som en statlig utredning presenterade igår. Det gäller bl.a risk för översvämningar i Vänersborg och Åmål i framtiden.

7.45 Vissångaren OA Gunnarsson har skrivit en låt om 2 November.

8.15 ”Ungdomstorget in real life” - startar i Dals-Ed idag med ungdomar från hela landet som deltagare. Stefanie Kasper från Sveriges Ungdomsråd berättar vad det är.

8.45 Minutjakten - dagens tävling

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".