Sommarmorron den 2 juli

Sommarmorron bjöd på en glimt från de pågående svenska mästerskapstävlingarna i Kanot som pågår just nu i Lilla Edet. OS-hoppet Sofia Paldanius kunde du höra i Sommarmorron.

Hur är det att vara 100 år gammal och hålla på med golf? En av dem som vet fick vi höra idag i Sommarmorron. Calle Mattsson heter han som för närvarande inte kan spela golf då någon har gjort sönder hans moped så illa att den inte går att köra med mer.

Claes Andrén, kräldjursexpert bosatt utanför Ljungskile, är en av filmmakarna bakom kvällens naturfilm i SVT 2, ”Överleva”. I Sommarmorron berättade han mer om Eleonorafalken och Milos Huggorm. Båda är extrema överlevare som har anpassat sina matvanor efter de svenska flyttfåglarna.


I vår tävling Sverigeresan denna morron vann Uno Kaltenbach från Tanumshede. Rätt svar var Vitlycke Museum, eller hällristningarna i Tanum, Bohuslän. Ett av våra världsarv.

Vi bjöd också på ett nytt avsnitt av semestersåpan ”Sambo med sommaren”. Idag handlade det om jobbiga svärföräldrar. Alla avsnitt kan du höra på såpans hemsida, .

Morronvärd under onsdagen var Thomas Graf.