Sommarmorron den 18 juli

I Sommarmorron idag hörde du mer om Oscar Russberg från Strömstad som just nu tävlar i U23 Världsmästerskapen i dubbelrodd i Tyskland. Igår kom han sist i försöken på 2 000 m på grund av hård vind. I dag tar han nya tag för att försöka gå vidare till final.

Fallens dagar börjar idag. Under Fallens dagar kommer en speciell konsert att ges i Trollhättans Kyrka. Där kommer bland annat Krister St Hill och Jessica Sandén framföra tonsatta dikter av poeten Ebba Lindqvist.

Den sista delen i vår serie om Mustafa Mohamed hör vi hans träningskompisar Oskar Käck (svensk mästare på 10 000 meter 2005) och Henrik Ahnström (bäste svensk i Göteborgsvarvet 2007), som delar bostad och träning med Mustafa under lägret i St Moritz.

Herrestads AIF:s 15-åriga tjejer vann båda sina matcher i Gothia Cup i Göteborg igår. Nu är de klara för åttondelsfinal. Hör målvakten Martina Johansson i Sommarmorron. hon har inte släppt in ett enda mål i turneringen hittills.


Det skall också handla om Smögen Offshore Race, en tävling med supersnabba båtar som går av stapeln imorgon.

I vår sommarsåpa ”Sambo med Sommaren” så saknar idag Henrik bristen på det genuina.

Din morronvärd denna fredag är Thomas Graf. =)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista