Fredag 25 juli

Fredagsmorgonen blev en blöt historia. Sommarmorron gick ombord på inte mindre än två stycken fartyg!

M/S Donalda i Grebbestad är en vacker gammal träfiskebåt som nuförtiden gör skärgårdsturer ut till Väderöarna. Och i fredags morse lämnade M/S Donalda och skepparen Torsten Klevsäter Grebbestad redan klockan 05.00 på en tidig fisketur:

Och isbrytaren Ymer har letat sig från hemmakajen i Luleå och ända ner till Lysekil. Befälhavaren Kent Björnvik berättar hur det kommer sig, och hur livet ser ut ombord på en isbrytare:

Sommarmorron sa hejdå till Sara och Henrik i det allra sista avsnittet av sommarsåpan ”Sambo med sommaren”. Men alla avsnitten ligger på SR Västs hemsida under rubriken ”Sambo med sommaren” och där kan du lyssna när du vill!

Fredagstävlingen Röster i Radio genererade en ofantlig mängd svar varav rätt många var rätt. Och Fredrik Josefsson i Fjällbacka blev lycklig vinnare, han SMS:ade in vem den här rösten tillhör:

Rätt svar i dagens tävling Röster i Radio var Carolina Gynning. Glamourmodell, Big Brother-vinnare och programledare för bland annat Idol.

Sommarmorronvärd idag var Karin Svenner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista