Onsdag 30 juli


Pride är i full fång i Stockholm, festivalen för HBT-personer. Rosalie Haglund från Trollhättan är 19 år, engagerad i studentföreningen HBTQ och besöker Pride för första gången:

Sista ministern ut i miniserien ”Sommarministrarna” är kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth. Hon är född i Spånga och bor i Stockholm, men varje sommar återvänder hon till Käringön utanför Orust för att få lite ledigt från politiken. Sommarmorrons Thomas Graf tog sig till Hälleviksstrand för att ta färjan till kulturministern:

OS-uppladdningen i Sommarmorron tar hjälp av experterna, de gamla olympierna. Idag berättar fotbollshjältinnan Lena Videkull om OS i Atlanta 1996, då damfotboll debuterade som olympisk gren. Se mer under rubriken ”sommarmorrons OS-uppladdning”. 

Sverigeresan idag åkte till en park där det går åt 7 ton kött per dag. Sofia och Peter den Store får snart sällskap av en utrotninghotad art och parken är Europas största i sitt slag. Rätt svar i Sverigeresan var Orsa björnpark.

Dagens sommarmorronvärd heter Karin Svenner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista