Torsdag 4 September

Idag träffar vi en av världens starkaste kvinnor. Åtminstone än så länge, för med start i dag kommer Sveriges världsmästartitel inom dragkampsporten att utmanas. Det sker i Stenungsund där dragkamps-VM inleds. Vi sänder Gomorron Väst från Stenungsund denna morgon. Men det blir självklart tävlingar, bikter, aktualiteter, musik, trafik och nyheter som vanligt också. Programledare är Peter Olsson och Karin Svenner.

Hålltider:

6.15 Tidningarnas rubriker

6.45 Västfronten – med de små nyheterna.

7.15 Varslen och neddragningarna avlöser varandra inom bilindustrin och underleverantörsleden i västsverige. Hur länge ska det fortsätta? Vi pratar med Monika Teodorsson, ordförande för IF Metall i norra Älvsborg.

7.45 Dragkamps-VM inleds i Stenungsund i dag. Totalt beräknas cirka 2000 deltagare från olika nationer delta. Karin Svenner är i Stenungsund och träffar bl.a generalsekreteraren i Svenska dragkampsförbundet  Anders Andersson.

8.10 Nazistiska organisationer värvar sympatisörer bland skolungdomar. Hur gör jag som förälder för att anlägga moteld och hindra mina barn från att dras med? Vi ringer upp Renzo Aneröd som arbetar mot rasism.

8.20 Världens starkaste kvinnor finns i Stenungsund. Det är den svenska damlandslaget i dragkamp som är regerande världsmästare. Karin Svenner möter några av sina starka medsystrar.

8.45 Tävling – Nyhetsduellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".