Det handlar om film i radio denna vecka!

Filmvecka i Gomorron Väst

Vintern är biotid och filmfestivalerna duggar tätt. Gomorron Väst hade film som tema under en vecka. Här är något av det vi bjöd på...

Vi började med att låta Marit Kapla, konstnärlig ledare för Göteborgs Filmfestival, berätta vad som kännetecknar festivalen i år.

Så fick vi höra av Film i Västs VD, Tomas Eskilsson, att det är inget ovanligt att kontrakt inom filmvärlden firas med vin för ganska många hundra kronor på krogen.

Vi fick en guidning runt i den stora filmstudion i Trollhättan ”Studio Fares” av Louise Martin på Film i Väst:  

Det var galapremiär på Lukas Moodyssons nya film ”Mammuth” Trollhättan under veckan. Vi pratade med Folkets Hus-chefen Jonas Torrestad om hur man lägger upp en galapremiär och lät sedan vår reporter Jesper Larsson gå dit och kolla in filmen.

Filmbranschens egen supersekreterare - det är scriptan. Den som håller reda på allt i en filminspelning. Så att ingen skådespelare har bytt tröja till nästa tagning. Kerstin von Bahr har scripat i bl.a Arn-filmerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".