Att åka ut med sändarbilen på morgonen inbegriper även gymnastiska övningar när det ska sättas upp sändarantenner på bilen.

Tisdag 21 April

I dag blev det en tur till Vänersborg för mig. Jag skulle göra en enkät om frukostvanor bland de som satt på fiket vid Vänersborgs järnvägsstation.

Nästan alla ställde upp och svarade på märkliga frågor som: ”Vad gör du medan du äter frukost” eller ”Är du för eller mot havregrynsgröt”.

Det fascinerar mig alltid hur vänliga människor oftast är fast man kommer stressad och med märkliga apparater på ryggen och tusen papper, mikrofoner, telefoner, sladdar och klockor i handen.

Och fast man högt deklarerar att ”klockan är kvart över åtta” i väntsalen. De som sitter där vet ju inte att en låt just tagit slut och att det är därför jag yttrar denna självklarhet.

Tack alla tappra västingar som hjälper oss att göra levande radio med era röster. Fast vi hastar i väg till nästa programpunkt och knappt hinner tacka er där och då.

Peter Olsson 2009-04-21 kl 11:28

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".